Ik ben Jessica Léonard en een echt mensenmens.

Duurzaam

Toen ik in de jaren ’90 de schrijnende beelden van de Roemeense weeshuizen zag, ging er onmiddellijk iets aan in mij. Ik kon niet blijven zitten en wou dit onrecht aanpakken. Later ben ik in een Roemeens weeshuis gaan helpen, maar ik kon daar met mijn korte verblijf te weinig verschil maken. Dit wou ik niet. Ik houd van duurzame aanpassingen. Mensen leren vissen in plaats van vis geven, vaardigheden aanleren die nodig zijn om snel weer voor jezelf te kunnen zorgen en met meer zelfvertrouwen als voordien.

"Als inspirator en inhoudelijke kartrekker heb ik verschillende organisaties geholpen."

Studies

Mijn studie orthopedagogiek was dan ook een logische keuze. Vanaf 2000 ben ik in de zorg en het speciaal onderwijs aan de slag gegaan. Veel kinderen, jongeren en volwassenen zijn zelfzekerder en met meer vaardigheden hun eigen weg gegaan. Daarnaast combineer ik mijn werk steeds met professionalisering van collega’s. Als inspirator en inhoudelijke kartrekker heb ik verschillende organisaties geholpen.

Roots

In 2009 verhuisde ik van België naar Nederland. Landen die op elkaar lijken, maar toch heel verschillend zijn. De culturele verschillen ervaar ik nog steeds en maken mij alert in (voor)oordelen. Ik ben fan en heb mij al aangepast aan de Nederlandse directheid, ik haak af op de Nederlandse regeldrang en ‘moetjes’. Met mijn Vlaamse tongval maak ik een zachte eerste indruk die mijn vrolijke pittigheid goed laat onthalen.

Vrije tijd

Ik houd van gezellig samen zijn met mijn partner, 2 kinderen, familie en vrienden. Ik geniet van uitstapjes naar plekken waar ik nog niet geweest ben, dit kan zowel in de rust van de natuur zijn, als in de bruisende energie van een stad. Je mag mij steeds wekken voor een boeiend gesprek. Soms heb ik energie te veel en dan houd ik van sporten. In 2021 heb ik de marathon van Rotterdam uitgelopen en dit was een unieke ervaring.

Ik houd niet van ter plaatse trappelen, geneuzel en traagheid. Stilstaan is uiteraard goed, maar wel op een constructieve manier en vanuit een creatieve houding. Mijn hoofd heeft meer ideeën en plannen dan er uren op een dag zijn, dit zorg voor mij wel eens voor onrust en dan vind ik het fijn om 5u in de ochtend orde op zaken te stellen wanneer de wereld nog slaapt. Tenslotte ben ik chaotisch, loop ik vaak dingen te zoeken en rijd ik wel eens verkeerd.

Scroll naar boven